GM wil snel beslissen over toekomst Saab

General Motors bekijkt zo snel mogelijk of Saab verkocht kan worden. De geruchten over de mogelijke verkoop van het Zweedse merk blijken te kloppen en daarmee is Saab het tweede Zweedse merk dat op de schopstoel zit.

General Motors verklaart bij monde van adjunct-directeur Fritz Henderson tegenover Automotive News dat het bedrijf ‘zo snel mogelijk’ een beslissing over het lot van Saab wil nemen. Alle opties staan open en verkoop wordt zeker niet uitgesloten. Ook de toekomst van het merk Saturn is onzeker.

Henderson geeft aan dat een snelle beslissing ‘wenselijk’ is maar vertelt niet binnen welke termijn de knoop doorgehakt wordt. De heroverweging van het merk Saab is onderdeel van het noodplan dat General Motors vandaag heeft ingediend bij de Amerikaanse overheid. In dat plan staat dat GM zich de komende jaren gaat focussen op de hoofdmerken Chevrolet, Buick, GMC en Cadillac. Voor Opel ziet het Amerikaanse concern wél een toekomst maar er moet flink bezuinigd worden bij de Europese divisie.

De Ford Company kondigde gisteren al aan dat ook Volvo wellicht verkocht wordt. De Zweedse merken lijken het te moeten ontgelden in de reddingsplannen van de Amerikaanse concerns. Daarmee is nog niet gezegd dat het eind in zicht is voor Volvo en Saab maar dat er de komende maanden heel wat gaat veranderen in het hoge noorden staat vast.

Tags: