GM en Ford kloppen aan bij Zweedse overheid

General Motors en Ford hebben zich gemeld bij de Zweedse overheid. De concerns vragen de verantwoordelijke minister om steun voor de merken Saab en Volvo, zo meldt Financial Times aan de hand van interne bronnen.

De directieleden van General Motors hebben het er maar druk mee, al die bezoekjes aan overheidsvertegenwoordigers. Nadat ze onder andere de Amerikaanse en Duitse overheid om steun vroegen zijn de hoge heren nu naar Zweden gevlogen voor een bezoek aan de plaatselijke overheid.

Ford wil graag overheidssteun voor Volvo en General Motors zou graag financiële hulp ontvangen voor Saab. Beide Zweedse merken lieten de afgelopen maanden een sterke verkoopdaling zien en dragen voor een belangrijk deel bij aan de problemen van de Amerikaanse concerns.

De Zweedse overheid neemt een afwachtende houding aan. Minister van Industrie Maud Olofsson zegt dat Zweden eerst zekerheid wil over de plannen van de Amerikaanse autobouwers. Pas daarna gaat hij bekijken of er mogelijkheden zijn om Saab en Volvo te helpen.

Tags: