Gepimpte Volvo’s blijken een hit

Eerder deze maand presenteerde Volvo op de Amerikaanse SEMA Show in Las Vegas Volvo drie door verschillende tuners onderhanden genomen C30’s. De reacties op de drie showauto’s waren zo enthousiast dat Volvo overweegt om het trio komend jaar ook op Europese autoshows te laten zien.

Ultieme droomauto
De Specialty Equipment Market Association (SEMA) beurs in Las Vegas is een ideaal podium voor gepimpte auto’s. Volvo gaf de professionele tuners Evolve Cars, Heico Sportiv/Burton Snowboards en iPd (International Product Development) de opdracht de C30 om te bouwen tot hun ultieme droomauto. De enige beperking was dat er aan Volvo’s veiligheidsprincipe niet getornd mocht worden.

Power
Bij de C30 van Evolve Cars staat ‘Power’ centraal. Dat komt tot uiting in de 507 pk onder de motorkap. Gigantische remschijven moeten dit extreme vermogen onder bedwang houden. Heico Sportiv hield het wat bescheidener met 300 pk, maar maakte daarentegen van de C30 een heuse terreinwagen. Speciaal ‘gesneden’ Toyo-banden bijten zich in elke ondergrond vast en de wielophanging is in hoogte verstelbaar. Met een portable GPS-systeem aan boord kan de weg naar de bewoonde wereld altijd worden teruggevonden. De Zweedse tuner iPd richt zich voornamelijk op hightech en highstyle. Afgezien van het opgevoerde vermogen (384 pk) hielden de Zweden de aandrijving redelijk standaard. Minder gewoontjes zijn de omhoogklappende vleugeldeuren en het fraai gestileerde interieur met ‘zwevende’ middenconsole.

Tags: