Genève: No pictures, please

Autokopen.nl is in Genève aangekomen en heeft alvast een rondje over de Autosalon gelopen, waar alle merken druk bezig zijn met het opbouwen van hun stand. Officieel mocht de pers pas vanaf 14.00 naar binnen, maar dankzij een onoplettende beveiligingsdame konden we toch naar binnen…

Eenmaal binnen zien we dat er nog veel werk is te verrichten, voordat morgen officieel de eerste persdag van start gaat. Bij Spyker blijkt nog ruimte te zijn voor twee modellen, die nog niet gearriveerd zijn. Wat gaan Victor Müller en de zijnen het publiek hier morgen voorschotelen?

Opvallend is verder de aanwezigheid van de Chinese automerken, zoals Brilliance en BYD, die hier dominant aanwezig zijn. Een heuse primeur komen we tegen op de stand van Espace Developpement, van voormalig Matra-directeur Philippe Guedeon. De X80 is een tweecilinder elektrisch aangedreven auto met een uitstoot van 80 g/km.

Bij Mercedes zien we een hybride versie van de conceptauto GLK, die ook al in Detroit stond. “No pictures, please!” riep de bewaker bij de stand, maar helaas was toen het kwaad al geschied. Bij Volvo stond een andere SUV, de XC60, die een maatje te groot was voor het doek dat eroverheen zat.

Bijna alle primeurs waren voorzien van een hoes, of verstopt achter grote gordijnen. Zo stond de nieuwe Lancia Delta op een groot podium achter gordijnen, maar een medewerker van buurman Lexus wist ons te vertellen dat de nieuwe ster van de Italianen morgen met een dertig man groot strijkorkest gepresenteerd wordt.

Een aantal nieuwtjes waren wel al zichtbaar, zoals de nieuwe Citroën Berlingo, de Rinspeed Squba en de Ford Kuga.

WvdE en BK vanuit Genève.

Tags: