Gelekt: Volvo XC60

Helaas voor Volvo, de eerste beelden van de XC60 liggen op straat. Volvo had de foto’s pas woensdag willen vrijgeven, maar dat is dus niet gelukt.

De XC60 is een compacte SUV, de eerste van het Zweedse merk. Veel is er niet veranderd sinds de onthulling van de conceptcar, eind 2006 in Detroit. Het uiterlijk is nagenoeg hetzelfde gebleven, en dat is goed nieuws. De XC60 is een vlotte verschijning geworden die naadloos in het gamma van Volvo past.

Het futuristische dashboard uit de concept heeft het niet gehaald, maar de basisvormen zijn bewaard gebleven. We zien in de XC60 de ‘zwevende’ middenconsole terug uit de diverse Volvo-modellen. De compacte SUV maakt zijn debuut uiteraard op de Autosalon van Genève.

De XC60 is een voorbode van een stroom compacte premium-SUV’s die binnenkort verschijnt. Mercedes werkt aan de GLK, Audi aan de Q5 en bij Saab staat de 9-4X op stapel. Ook Lexus denkt na een over een compacte SUV onder de RX. De BMW X3 krijgt dus heel wat concurrentie te verwerken de komende tijd.

Tags: