Geely-topman: “Volvo blijft zoals het is”

Voor Volvo zal er na de overname door Geely weinig veranderen. De twee bedrijven blijven onafhankelijk van elkaar opereren met elk een eigen management. Dat heeft topman Li Shufu gezegd tegen Chinese staatsmedia.

De overname van Volvo door Geely wordt in Zweden niet met warm applaus ontvangen. Men vreest voor harde bezuinigingen en veranderingen die het merk niet ten goede komen. Geely-topman Li Shufu probeert de Zweden nu gerust te stellen.

“Als de overname slaagt verandert er niets voor Volvo, alleen de baas”, aldus Shufu. Hij belooft dat de huidige productie-, ontwikkelings- en onderzoeksafdelingen behouden blijven. Hetzelfde geldt voor het dealernetwerk. Ook belooft Geely dat de huidige afspraken met vakbonden gerespecteerd zullen worden.

De medewerkers van Volvo hoeven volgens Shufu niet bang te zijn voor te veel Chinese bemoeienis: “Volvo en Geely blijven twee aparte merken met ieder een eigen management.” Wel denkt hij dat de twee bedrijven elkaar kunnen versterken. Volvo kan Geely helpen bij de ontwikkeling van nieuwe technieken en Geely helpt het Zweedse merk door de productiekosten omlaag te brengen. Verder helpt Geely Volvo met uitbreiden op de grootste automarkt ter wereld – China.

Tags: