Geely officieel favoriet voor overname Volvo

Ford heeft de Chinese autobouwer Geely naar voren geschoven als favoriet voor de overname van Volvo. De twee bedrijven starten officieel met de gedetailleerde onderhandelingen. De definitieve verkoop kan nog maanden duren.

Na een lange radiostilte doorbreekt Ford het stilzwijgen rondom de verkoop van Volvo. Het Amerikaanse concern heeft de Chinese autofabrikant Geely aangewezen als beste kandidaat om Volvo over te nemen. Ford en Geely gaan de komende maanden gedetailleerde onderhandelingen voeren voordat de definitieve verkoop kan plaatsvinden.

Ford gelooft dat Geely de potentie heeft om Volvo een succesvolle toekomst te geven. “Geely kan van Volvo een onafhankelijk en rendabel merk maken terwijl de merkwaarden blijven behouden”, aldus Lewis Booth – de financiële baas bij Ford – in een verklaring.

Ford wil geen aandeel houden in Volvo maar helemaal losgeweekt wordt het merk niet. Volvo is technisch nauw verweven in het Ford-concern en dat zal in de toekomst zo blijven. De komende maanden gaan de Amerikanen en Chinezen bekijken welke rechten bij Volvo blijven en welke bij Ford.

Tags: