Foto’s Volvo V70 uitgelekt

Een grote verrassing is het niet, het uiterlijk van de nieuwe Volvo V70. Uitgelekte spionagefoto’s laten een duidelijke verwantschap zien met de V50 en de kortgeleden geïntroduceerde S80.

Hoe vervang je een razendpopulaire auto? Het is een vraag die autofabrikanten de nodige hoofdbrekens kost. Renault had grote moeite met het ontwikkelen van een nieuwe Twingo en na tien jaar ongewijzigde productie moet Ford maar afwachten of een nieuwkomer het succes van de Ka kan evenaren. Waarschijnlijk is het ook de reden waarom de nieuwe Volvo V70 nog even op zich laat wachten.

De afgebeelde foto’s tonen een preproductie-exemplaar dat in ieder geval duidelijk maakt dat Volvo aan het uiterlijk geen revolutionaire wijzigingen heeft aangebracht. Het familiegezicht is duidelijk herkenbaar. De nieuwe V70 volgt de lijn die is uitgezet met de V50 en S80, hoewel met name de achterlichtunits wat Japans aandoen. Wie op korte termijn zijn of haar (lease) V70 moet vervangen, zal het nog even moeten doen met het bepaald nog niet achterhaalde huidige model. Zijn opvolger debuteert naar verwachting pas volgend voorjaar in Genève.

Tags: