‘Ford vertraagt bewust verkoopproces Volvo’

Al sinds december staat Volvo in de etalage van Ford maar een koper is nog altijd niet gevonden. Volgens Amerikaanse media vertraagt Ford het verkoopproces opzettelijk om de beste prijs te krijgen voor het Zweedse merk.

Ford zou het verkoopproces van Volvo bewust vertragen om een zo hoog mogelijke prijs voor het merk te krijgen. Amerikaanse media melden dat Ford wacht totdat General Motors een koper voor Opel heeft geselecteerd. Ford wil de verliezende bieder uitnodigen om een bod op Volvo te doen.

De verkoop van Volvo laat al maanden op zich wachten, Ford deed het merk in december al in de verkoop. Inmiddels zijn er vele gesprekken geweest met geïnteresseerden. De Chinese autobouwers BAIC en Geely zouden geïnteresseerd zijn maar ook een ‘Westerse industriële groep’. BAIC viel eerder al af als geschikte kandidaat om Opel over te nemen van General Motors.

Er wordt verwacht dat Ford het verkoopproces van Volvo de komende maand volledig stillegt in afwachting van de ontwikkelingen bij General Motors. Voor Opel zijn inmiddels nog twee bieders overgebleven, de Canadese toeleverancier Magna en de in België gevestigde investeringsmaatschappij RHJ International.

Tags: