Extra zuunige Volvo C30

Autorijden kan altijd voordeliger. Volvo brengt een nieuwe, zuinige versie uit van de C30 die ook nog eens minder belastend is voor het milieu.

Volvo introduceerde al eerder modellen met bio-ethanol en hybrideaandrijving. Geheel in lijn met andere merken, zoals BMW’s EfficientDynamics, worden nu ook gewone modellen aangepast met zuinige nieuwe technieken.

De extra zuinige Volvo C30 1.6D heeft een uitstoot van minder dan 120 g/km en een gemiddeld gecombineerd verbruik van 4,5 liter per 100 kilometer. Dat is mogelijk dankzij een betere stroomlijn (verlaagd onderstel), een spoilerset, speciale velgen en banden en een aangepaste versnellingsbak.

Het Zweedse merk komt ook met een nieuwe, zuinige automatische transmissie. De PowerShift-bak wordt leverbaar op de 2.0D modellen en werkt volgens hetzelfde principe als DSG van de VAG-groep. Door het ontbreken van een koppelomvormer is het verbruik gemiddeld acht procent lager. Prijzen van de aangepaste C30 en de PowerShift-bakken zijn nog niet bekend.

Tags: