Extra pk’s voor Volvo XC60 T8

Volvo’s huistuner Polestar heeft het vermogen van de krachtigste XC60-uitvoering nog wat verder opgeschroefd. De hybride T8 levert na behandeling 421 pk.

De krachtigste Volvo XC60 kan nog een stukje krachtiger gemaakt worden. Polestar, de huistuner van Volvo, biedt bijna direct vanaf de verkoopstart van de nieuwe XC60 tuning aan voor de XC60 T8. De hybride-uitvoering levert na een kuurtje van Polestar 421 pk in plaats van de standaard 407 pk.

Polestar past niet alleen het motormanagement aan om het vermogen te beïnvloeden, maar ook om de gasrespons en de schakelsnelheid van de automaat te verbeteren. Het koppel is verhoogd in het middelste toerengebied, zodat de XC60 T8 sneller accelereert bij tussensprints. Dat is welkom bij vlot inhalen en accelereren na de bocht.

Polestar belooft dat het extra vermogen en koppel geen invloed hebben op het brandstofverbruik. Volvo geeft voor de standaard XC60 T8 plug-in hybride een waarde van 2,1 l/100 km (1 op 47,6) op. De prijs van de Polestar-aanpassing is nog niet bekend.

Tags: