Elektrische Volvo XC40 krijgt nieuw infomediasysteem

Volvo voorziet de elektrische XC40 als eerste model van zijn nieuwe, door Google ontwikkelde infomediasysteem. Dat brengt veel nieuwe mogelijkheden met zich mee.

Volvo maakt steeds een beetje meer bekend over de elektrische uitvoering van de XC40. Het volgende week te onthullen model krijgt een volledig nieuw infotainmentsysteem. Dat is niet direct zichtbaar, omdat het wordt weergegeven op hetzelfde scherm als bij de brandstofuitvoeringen. Ook de lay-out zal in grote lijnen hetzelfde zijn, maar de techniek erachter is helemaal nieuw.

De techniek is ontwikkeld door Google en draait op het besturingssysteem Android, dat ook op een groot deel alle smartphones en tablets wordt gebruikt. Deze veelgebruikte basis brengt nieuwe mogelijkheden, zoals het downloaden en installeren van apps uit de Google Play Store. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld muziekdiensten of navigatie-apps. Ook wordt het systeem standaard voorzien van handige applicaties als Google Maps en Google Assistent. Android, de navigatiekaarten en andere apps worden automatisch en draadloos voorzien van updates. Door Google Maps beschikt de bestuurder over realtime verkeersinformatie en actuele kaarten met alle laadpalen.

Meer informatie maakt Volvo bekend op 16 oktober, als de elektrische XC40 officieel wordt gepresenteerd.

 

Tags: