Elektrische Volvo XC40 krijgt betaalbaar instapmodel

Volvo komt met een nieuw instapmodel van de Volvo XC40 Recharge Electric, die voorwielaangedreven en daardoor betaalbaarder is

Volvo introduceert de XC40 Recharge Pure Electric. In vergelijking met z’n broers XC40 Recharge Twin Pure Electric is dit nieuwe instapmodel voorzien van slechts één elektromotor. Deze drijft de voorwielen van de XC40 aan. Dit maakt de elektrische SUV betaalbaarder dan de (bij dit artikel afgebeelde) All-Wheel Drive ‘Twin’-versie: kopen kan al vanaf 45.995 euro. De fiscale waarde – voor zakelijke rijders – bedraagt 44.870 euro. 

Wat de nieuwe elektrische auto voor veel rijders aantrekkelijk maakt, is dat ‘ie een aanhanger tot wel 1.500 kg kan trekken

De Recharge Pure Electric krijgt 231 pk vermogen mee. De electromotor wordt van stroom voorzien uit een accupakket van 70 kWh. Volvo verwacht dat de WLTP-actieradius zal uitkomen op circa 400 km, hetgeen bijna gelijk is aan die van de (All-Wheel Drive) Twin Electric XC40. De rijkwaliteiten van de instapper zouden bovendien toenemen doordat de SUV met één motor 150 kg lichter van gewicht is. Wat de nieuwe elektrische auto voor veel rijders aantrekkelijk maakt, is dat ‘ie een aanhanger tot wel 1.500 kg kan trekken. 

Naast de standaarduitrusting wordt de XC40 geleverd met een 4-jarig abonnement Google-infotainment. Daarin zijn diensten zoals Google Maps, Play Store en Assistant geïntegreerd. Ook het Car Package, met 3 jaar garantie, service en pechhulp, is standaard. De XC40 Recharge Electric is er, behalve als instapversie Pure ook in de beter voorziene uitvoeringen Plus (vanaf 47.995 euro) en Pro (51.995 euro). 

Tags: