Elektrische Volvo C30 nog ver weg

Volvo experimenteert met elektrisch rijden in de C30 BEV. Nog dit jaar bouwt het merk enkele testexemplaren voor intern gebruik. Het duurt nog zeker tot 2013 voordat we de eerste volledig elektrische Volvo op de weg zien.

De Volvo C30 BEV is volgens Volvo de volgende stap na de plug-in hybrides die in 2012 op de markt komen. De komende jaren gaat Volvo de elektrische auto testen voordat ergens in 2013 de eerste exemplaren op de weg verschijnen. Dan zijn we inmiddels al toe aan de tweede generatie C30.

De C30 BEV heeft lithium-ion batterijen aan boord waarmee de auto een actieradius van 150 kilometer haalt. Het opladen geschiedt met een gewone stekker en duurt zo’n acht uur. De elektrische Volvo sprint in ‘minder elf seconden’ van 0 naar 100 km/u.

De elektromotor is onder de motorkap gemonteerd. De plaats waar de accu’s het beste gemonteerd kunnen worden onderzoekt Volvo nog. Onder andere op de plek van de benzinetank is een optie. Omdat de accu’s van de C30 BEV een grotere capaciteit hebben dan die van de plug-in hybride nemen ze meer plek in.

Tags: