Elektrische Volvo C30 gaat weg op

Volvo toont op de autoshow van Detroit in januari de elektrische Volvo C30. Deze auto is een doorontwikkeling van het conceptmodel dat Volvo eerder dit jaar liet zien.

Volvo gaat vanaf 2011 testen met dertig elektrische C30’s. Dit is het eerste exemplaar van de testvloot, de andere auto’s bouwt Volvo volgend jaar. In Detroit laat het merk alvast de elektrisch aangedreven C30 zien aan het grote publiek.

De praktijktest zal twee jaar duren om een goed gebruikersprofiel samen te stellen en de techniek fijn te slijpen. De actieradius van 150 kilometer is volgens Volvo voor negentig procent van de Europese automobilisten voor dagelijks gebruik genoeg.

Aan de buitenkant is nauwelijks te zien dat er onder de huid van de C30 bijzondere techniek schuilt. De elektromotor produceert 82 kW (111 pk) en laat de C30 in 10,5 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten. De topsnelheid bedraagt 130 km/u. Het 280 kg wegende accupakket heeft acht uur nodig om opgeladen te worden. De accu’s zijn ondergebracht op de plek van de uitlaatpijp en brandstoftank waardoor er geen concessies zijn gedaan op het gebied van veiligheid.

Tags: