‘Eerstvolgende elektrische Volvo is nieuwe generatie V40’

De eerste elektrisch aangedreven Volvo na de C30 Electric is de nieuwe generatie V40. Volgend jaar al krijgen we die auto te zien.

Dat de eerste echt serieuze elektrische auto van Volvo in 2019 komt wisten we al. Dat die auto gebruik maakt van het nieuwe CMA-platform van het merk was ook al bekend. Maar dat de volgende generatie V40 de basis vormt van het elektrische model nog niet. Dat nieuws komt nu naar buiten via het Britse tijdschrift Autocar.

De nieuwe V40 wordt later dit jaar onthuld met brandstofmotoren. De 40.2 concept car (foto’s) die Volvo in 2016 liet zien geeft een goed beeld van de auto. In 2019 volgt de elektrische versie, met een rijbereik dat in lijn ligt met dat van andere compacte, elektrische modellen die rond die tijd op de markt komen. Je moet dan denken aan een actieradius van zo’n 500 kilometer voor de duurste versie. Het batterijpakket is modulair, er komen ook uitvoeringen met minder grote accupakketten.

Na de elektrische V40 volgt een elektrisch aangedreven uitvoering van de XC40, de SUV die zijn techniek deelt met de nieuwe V40. Volvo kan de elektrische aandrijflijn relatief eenvoudig overzetten in de XC40.

Tags: