Eerste Volvo’s met nieuwe motoren dit najaar

De productie van de nieuwe motorenfamilie van Volvo is gestart. De eerste modellen met de nieuwe, in eigen huis ontwikkelde viercilinders, verschijnen in het najaar op de markt.

Volvo wil onafhankelijk worden en een belangrijke mijlpaal in dat proces is de productiestart van zelf ontwikkelde motoren. De nieuwe viercilinders gaan de huidige zes- en viercilindermotoren vervangen. De meeste motoren bij Volvo komen nu bij Ford vandaan maar dat moet straks voor een deel verleden tijd zijn.

De 60-, 70- en 80-modellen krijgen de nieuwe viercilinders als eerst. Volvo maakt nog geen specificaties bekend maar in het najaar zijn de eerste Volvo’s met nieuwe motor al te koop. Het merk meldt dat het motorenaanbod straks smaller zal worden dan nu. De focus komt te liggen op de nieuwe viercilinders en elektromotoren, die al dan niet gecombineerd worden met elkaar.

De nieuwe motoren zijn zuiniger dan de huidige viercilinders van Ford die Volvo nu gebruikt. Daarnaast zijn ze krachtiger dan V6-en die langzaam (deels) uit het assortiment zullen verdwijnen. 

Tags: