Eerste oplage Volvo V60 Plug-in Hybrid gelimiteerd

Volvo start in 2012 met de levering van de V60 plug-in Hybrid. 0 procent bijtelling en 285 pk vermogen, wie wil dat niet? Je moet snel zijn, de oplage is voor de komende jaren beperkt.

De Volvo V60 Plug-in Hybrid heeft de mooiste rapportcijfers van de klas. De officiële CO2-uitstoot bedraagt slechts 49 g/km en het brandstofverbruik 1,9 l/100 km (1 op 52,6). En dat met 285 pk vermogen op afroep – je leest het goed. En het wordt nog mooier: de V60 Plug-in Hybrid is vrijgesteld van bijtelling.

Volvo heeft nu de prijs bekend gemaakt van de auto: 64.695 euro. Die prijs geldt voor de beperkte oplage Pure Limited die in 2012 naar Nederland komt. Het gaat om maximaal 150 auto’s van de totale oplage van slechts duizend stuks. Volvo wil de productie in 2013 vervijfvoudigen maar dan nog gaat het om een relatief bescheiden aantal. De Pure Limited is rijk uitgerust met onder andere lederen bekleding, een schuif/kanteldak en een navigatiesysteem. Er is een kleur beschikbaar: Electric Silver, de kleur die de auto op de foto’s draagt.

De V60 Plug-in Hybrid heeft drie rijmodi. In Pure is de aandrijving geheel elektrisch, over een afstand van maximaal 50 kilometer. Hybrid is de modus waarin de techniek streeft naar een gemiddelde CO2-uitstoot van 49 g/km, door de 2.4 dieselmotor en de elektromotor zo efficiënt mogelijk te laten samenwerken. Wil je echt opschieten dan is er de Power-modus waarin je de volledige systeemoutput van 285 pk tot je beschikking hebt. Volvo meldt niet wat de CO2-uitstoot in deze rijmodus is.

Tags: