Een boom voor een nieuwe Volvo

Koop een Volvo, en u helpt het milieu in Nederland. Voor elke verkochte Volvo plant Volvo Cars namelijk een nieuwe boom in een bos in het Brabantse Nuenen. Als hoofdsponsor van de Stichting Nationale Boomfeestdag, realiseert Volvo voor het tweede achtereenvolgende jaar zon Volvo Sleutelbos.

De komende weken worden 16.500 bomen geplant in een nieuw, vier hectare tellend bos in Nuenen als onderdeel van het bosplan Vaarle. Het tweede Volvo Sleutelbos is direct naast het eerst door Volvo geplante bos gelegen. Die 16.500 bomen komen trouwens overeen met het aantal Volvos dat vorig jaar in Nederland werd verkocht.

Voor het milieu

De Stichting Nationale Boomfeestdag brengt kinderen en ouders op positieve wijze in contact met de natuur met als doel dat ze zich daadwerkelijk gaan inzetten voor natuurbescherming en behoud. Dit is in lijn met de milieufilosofie van Volvo. Daarnaast weet de koper van een Volvo dat hij met zijn aankoop iets terugdoet voor het milieu.

Medio mei 2004 zal het bos worden opgeleverd. Volgend jaar zullen waarschijnlijk nóg meer bomen worden geplant, aangezien wordt verwacht dat de Volvo-verkopen door de introductie van de nieuwe Volvo S40 en V50 dit jaar zullen toenemen.

Tags: