Duizenden apps uit Google Play Store straks beschikbaar in Volvo’s

Volvo is een van de eerste merken die gebruik gaat maken van een nieuw infotainmentsysteem dat door Google is ontwikkeld. Het merk maakt nu een van de grote voordelen bekend: duizenden apps uit de Play Store van Google zijn straks beschikbaar in je auto.

Het nieuwe Sensus infomediasysteem van Volvo komt eraan. Binnen enkele jaren presenteert het merk een heel nieuw systeem dat is ontwikkeld door Google. Het Android-systeem, dat ook op vele telefoons en tablets wordt gebruikt, heeft als groot voordeel dat er honderdduizenden apps beschikbaar zijn via de app-winkel van Google.

Uiteraard zijn niet alle apps geschikt voor gebruik in de auto, maar Volvo belooft dat er duizenden beschikbaar zullen zijn. Het voordeel is ook dat die met elkaar kunnen samenwerken, zoals dat ook op je telefoon het geval is. 

Ook andere diensten van Google worden geïntegreerd in het nieuwe infotainmentsysteem, zoals spraakbediening. Door de ondersteuning van Google zijn er regelmatig updates, waardoor het systeem bij de tijd blijft.

Tags: