Driecilinder Volvo ook voor middelgrote modellen

Volvo gaat zijn nieuwe driecilindermotor niet alleen gebruiken in compacte modellen maar ook in de 60-serie. Na Ford is Volvo het tweede merk dat het aandurft om in het middensegment driecilindermotoren aan te bieden.

Volvo werkt op dit moment aan een nieuwe driecilinder turbomotor. Deze wordt in eigen huis ontwikkeld en afgeleid van de nieuwe viercilinder motorfamilie. Het merk maakt nu bekend dat de driecilinder niet alleen bedoeld is voor de toekomstige compacte modellen van het merk.

De nieuwe motor gaat ook in de 60-serie geleverd worden, de S60, V60 en misschien wel de XC60. De opvolgers van deze modellen krijgen de driecilinder onder de motorkap. Tot nu toe is Ford het enige merk dat een driecilindermotor heeft aangekondigd voor het middensegment, de Mondeo. Voor Volvo, dat zich meer als premiummerk positioneert, is het aanbieden van een driecilinder in dat segment een grote stap.

De motor is primair ontworpen voor de nieuwe compacte modellen van het merk, de toekomstige V40 en XC40. Deze auto’s komen op een nieuw platform te staan, dat net als de driecilinder nog in ontwikkeling is. De motor voldoet, als hij productierijp is, aan de zeer strenge Euro7-uitlaatgasnorm. Het is nog niet bekend wanneer de eerste Volvo met driecilindermotor op de markt komt. 

Tags: