Diverse updates voor Volvo S60, V60 en XC60

Volvo voert diverse updates door aan de 60-serie. Het belangrijkste nieuws is dat het merk voortaan standaard vierwielaandrijving aanbiedt op de T5-motorversie.

Volvo vindt 245 pk vermogen en 350 Nm koppel op de voorwielen een beetje teveel van het goede en daarom biedt het merk de T5 benzinemotoruitvoering van de S60, V60 en XC60 voortaan standaard aan met vierwielaandrijving. De viercilinder turbomotor is onveranderd gekoppeld aan een achttraps automaat.

Het assortiment van lichtmetalen wielen is herzien, Volvo heeft de designs van diverse 18, 19 en 20 inch wielen gewijzigd. Ook zijn er drie nieuwe lakkleuren aan het assortiment toegevoegd, twee nieuwe tinten blauw en een zandkleur. Binnenin voert Volvo een bescheiden wijziging door, op de luchtroosters staat voortaan een Cleanzone-opschrift. Hiermee laat Volvo zien dat er techniek aan boord is die schadelijke stoffen wegfiltert voordat ze het interieur bereiken.

De laatste wijziging is niet aan de auto’s zelf, maar aan de Volvo On Call-app. De applicatie was er al voor vele Android en Apple-apparaten, maar is nu ook beschikbaar voor Windows 10 smartwatches, telefoons, tablets en pc’s. Met de app kan je als eigenaar diverse functies van de auto op afstand bedienen of bekijken.

 

Tags: