Dit is de techniek van de elektrische Volvo XC40

De elektrische uitvoering van de Volvo XC40 ziet op 16 oktober het daglicht. Het merk geeft nu alvast de eerste informatie vrij.

Volvo toont de techniek van de elektrische Volvo XC40. Het merk laat onder andere zien hoe de accu’s in de wagenbodem zijn verwerkt en welke verstevigingen er zijn aangebracht om de botsveiligheid op hetzelfde niveau te houden als bij de XC40-modellen met brandstofmotor.

De XC40 is de eerste volledig elektrische auto van Volvo, maar niet de eerste die gebruik maakt van het platform van de SUV. Zustermerk Polestar presenteerde eerder dit jaar een sedan met elektrische aandrijving. Die auto heeft een 300 kW sterke elektromotor en een actieradius van 500 kilometer.

De elektrische XC40 is de eerste Volvo die standaard wordt uitgerust met hardware voor volledig autonome rijfuncties. Het zogenaamde ADAS-platform omvat radars, camera’s en geavanceerde sensoren, waarmee de auto voorbereid is op de toekomst. Via software-updates kan Volvo in stappen zelfrijdende functies toevoegen.

Tags: