Die hadden we nog niet: Volvo S60 Cross Country

Volvo heeft van de V40, V60 en V70 een Cross Country-uitvoering, maar een sedan met meer bodemspeling en een terreinwagen-achtige uitstraling ontbrak nog. Daarom is er nu de S60 Cross Country.

Volvo ziet ruimte voor meer Cross Country-modellen. Onlangs onthulde het merk de V60 Cross Country en nu moet zelfs voor het eerst een sedan eraan geloven. Maak kennis met de S60 Cross Country.

De auto heeft 65 mm meer bodemspeling en is voorzien van zwarte wielkastranden, dorpelbeschermers, een ruigere voor- en achterbumper en een speciale grille. De S60 Cross Country staat minimaal op 18 inch wielen, die zijn voorzien van banden met een hoge wang. Dat zorgt niet alleen voor een stoerdere uitstraling, maar is ook praktischer en comfortabeler als de S60 buiten de gebaande paden rijdt.

De S60 Cross Country wordt vanaf de zomer geleverd in Nederland en wordt officieel onthuld op de autoshow van Detroit volgende week. Welke motoren de importeur hier gaat voeren is nog niet bekend, maar waarschijnlijk blijft het aanbod beperkt tot een benzinemotor en twee diesels. Wel is duidelijk dat alleen de D4 2.4 vijfcilinder dieselmotor verkrijgbaar wordt in combinatie met vierwielaandrijving.  

Tags: