Definitieve Volvo-overname weer stap dichterbij

De definitieve overname van Volvo door de Chinese autofabrikant Geely is weer een stap dichterbij. De huidige eigenaar Ford bereikte overeenstemming met de Chinezen over de verdeling van de intellectuele eigendommen.

Een belangrijk obstakel is genomen in het overnameproces van Volvo. Ford en Geely hebben overeenstemming bereikt over de verdeling van de intellectuele eigendommen. Automotive News meldt dat de twee partijen het eens zijn geworden over het belangrijkste struikelblok.

Geely krijgt na de definitieve overname de controle over alle technologie die door Volvo is ontwikkeld. De Chinezen mogen gebruik maken van Ford-techniek die noodzakelijk is voor het voortbestaan en de ontwikkeling van Volvo. Geely krijgt geen toegang tot deze techniek en ook maakt het Chinese bedrijf geen aanspraak op eigendomsrechten van Ford-technologie. Dat betekent dat Geely geen Chinees model onder de eigen merknaam op een Ford-platform mag ontwikkelen.

Het verdelen van de intellectuele eigendommen is altijd een pijnpunt bij de overname van een automerk. Veel Volvo’s zijn nauw verwant met Ford modellen. De verschillende modellen delen platforms, motoren en andere onderdelen. In de toekomst zal Volvo meer techniek zelf gaan ontwikkelen.

Tags: