Complete Volvo-gamma voortaan met vierwielaandrijving

Steeds meer merken erkennen de tractievoordelen van vierwielaandrijving. Volvo, dat zon beetje een synoniem is geworden voor veiligheid, kan natuurlijk niet achterblijven en levert nu al haar modellen met AWD.

Overigens is Volvo al enige tijd succesvol met vierwielaandrijving: een op de drie Volvos die wereldwijd worden verkocht, is uitgerust met Volvos AWD-systeem. Om de gaten in het AWD-gamma op te vullen, introduceert Volvo nu ook vierwielaangedreven versies van de S40, S60 en S80.
Om de achterwielen bij de aandrijving te betrekken, maken de Zweden gebruik van een Haldex-koppeling die bij gripverlies het aandrijfkoppel verdeelt over de vier wielen. Het werkt volautomatisch en de achterwielen worden alleen dan aangedreven als dat vereist is.

Op de grotere modellen S60, V70, S80, XC70 en XC90 wordt het AWD-systeem bovendien uitgebreid met het eveneens door Haldex ontwikkelde Instant Traction. Deze vorm van tractiecontrole zorgt ervoor dat probleemloos en zonder wielspin kan worden weggereden op een gladde ondergrond.

Dan de prijzen van de nieuwe AWDs: de S40 T5 AWD met 220 pk kost 39.460,, voor de S60 2.5T AWD met 210 pk verlangt Volvo * 41.045 en de S80 met dezelfde aandrijflijn staat voor 53.670, in de prijslijst. Ze zijn per direct bij de Volvo-dealer verkrijgbaar.

Tags: