Chinese belangstelling voor Volvo

Ford lijkt een potentiële koper gevonden te hebben voor Volvo. Het Amerikaanse concern wil het Zweedse merk afstoten om de financiële positie van het bedrijf te verbeteren. Het Chinese Guangzhou Automobile geeft aan interesse te hebben in een overname van Volvo.

Voordat Guanghzou Automobile tot het inlijven van Volvo kan overgaan, wil het echter eerst een beursnotering hebben. Dat meldt het Chinese dagblad South China Morning Post. Er zijn echter kapers op de kust, want ook Chery lijkt zijn pijlen te hebben gericht op Volvo. Ford blijft overigens ontkennen dat het Volvo van de hand wil doen, maar gezien de aanhoudende geruchten over potentiële kopers lijkt het onwaarschijnlijk dat Ford met Volvo verder gaat.

Ford bevindt zich al geruime tijd in de rode cijfers. Het afgelopen kwartaal werd een verlies genoteerd van 8,7 miljard dollar. Ook Volvo kan het tij niet keren, de afgelopen drie maanden moest het Zweedse merk zelfs 120 miljoen dollar bijleggen. Eerder deed Ford al Aston Martin, Jaguar en Land Rover van de hand om financiële middelen te vergaren. Daardoor is Volvo de enig overgeblevene van de Premier Automotive Group. En het lijkt niet lang meer te duren of ook Volvo moet zijn heil elders gaan zoeken.

Tags: