CEO Volvo blijft achter bij Ford na overname

De huidige topman van Volvo, Stephen Odell, blijft na de overname door Geely achter bij de huidige eigenaar Ford. Geely-topman Li Shufu wordt daarnaast bestuursvoorzitter van Volvo Cars.

De overname van Volvo door Geely brengt een stoelendans teweeg in het topmanagement. Volvo blijft in de toekomst zelfstandig opereren en het bestuur krijgt dan ook volledige beslissingsbevoegdheid over het businessplan.

Om toch een vinger in de pap te houden wordt de huidige topman van Geely, Li Shufu, bestuursvoorzitter. De zittende voorzitter Hans-Olov Olsson wordt gedegradeerd tot rechterhand van Shufu. “‘Door het gewijzigde bestuur kunnen we mijn kennis van de Chinese markt en mijn netwerk combineren met Olssons ervaring in de internationale auto-industrie en met Volvo in het bijzonder”, aldus de nieuwe Chinese voorzitter.

Stephen Odell, de huidige CEO van Volvo, blijft na de overname achter bij de huidige eigenaar Ford, waar hij zitting neemt in het bestuur. Hij blijft aan totdat de overname volledig is afgerond en Geely een nieuwe topman heeft gevonden. Shufu: “Ik wil Stephen Odell bedanken voor zijn inzet in de afgelopen jaren. Hij heeft gezorgd voor een solide basis, zodat Volvo klaar is voor de volgende fase in zijn ontwikkeling.”

Tags: