Cabrio crashen? Volvo C70 kopen

Cabrio’s en veiligheid staan soms op gespannen voet. Vooral bij een koprol bieden traditionele softtops minder bescherming dan modellen met een hard dak. De Volvo C70 is een positieve uitzondering: deze coupé-cabriolet scoorde uitstekend in een reeks Amerikaanse crashtests.

Het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) doet regelmatig onderzoek naar verkeersveiligheid en de botsprestaties van auto’s. Het toonaangevende instituut waardeerde de C70 met de eretitel ‘Top Safety Pick’, wat zoveel betekent als ‘U kunt rustig crashen want u overleeft het toch wel’. Wat deze prestatie bijzonder maakt, is dat het IIHS voor het eerst tien middelgrote cabriolets heeft getest en de Volvo de hoogste score behaalde.

De tien werden onderworpen aan drie tests, waaronder een offset frontale botsing en aanrijdingen aan de zij- en achterkant. De Volvo scoorde ook met zijn geïntegreerde rollbars en Roll-over Protection System (ROPS).

Andere veiligheidsmaatregelen die standaard op de C70 zitten, zijn gordijnairbags in de portieren en dynamic stability traction control. Optioneel zijn zaken als BLIS (dode hoek waarschuwingssysteem) en IDIS (Intelligent Driver Information System) leverbaar.

Tags: