C70 cabrio gloreert op Volvo-stand in Genève

Twee persdagen zijn op de Salon de l’Auto Genève 2006 eigenlijk niet genoeg om al het nieuws dat er te zien is in je op te nemen. Zelden was er zo’n overvloed aan primeurs te bewonderen.

Autokopen.nl was er voor u en verzamelde er al het nieuws. Vrijwel alle automerken kwamen wel met één of twee nieuwe typen op de proppen. Een volledig overzicht vindt u op onze Genève-pagina

VOLVO kan de komende tijd op veel publiciteit en veel toeloop in de showrooms rekenen. Zo begint binnenkort de verkoop van de nieuwe C70 cabriolet, waarvoor al zo veel belangstelling bestaat dat de vaderlandse importeur nu al uitgaat van stevige wachttijden. Dit luxe probleem doet denken aan de introductie van de XC90 een paar jaar geleden. Verder komt rond de zomer de vernieuwde S80 op de markt. Hij is breder, hoger, dynamischer gelijnd, beter en volgens mij ook mooier dan zijn voorganger. Tevens munt hij uit door allerlei technisch hoogstandjes. Hij staat vanaf medio 2006 bij de dealers. Belangstellenden moeten rekenen op een vanafprijs van pakweg 44.000 euro.
Als hoogtepunt voor het najaar heeft Volvo de verkoopstart van de C30 in petto. Het studiemodel debuteerde op de Autoshow van Detroit en staat nu ook op de Autosalon van Genève in de schijnwerpers. Op de Parijse autosalon van komend najaar kunnen we kennis maken met de uiteindelijke productieversie van de C30. Vrij kort daarop volgt de marktintroductie.

Tags: