BMW V70 of Volvo X5?

BMW zou de aanschaf van Volvo Cars overwegen, meldt de Financial Times. Het Duitse merk is daarover in gesprek met Ford Motor Company, de huidige eigenaar van het Zweedse merk.

BMW zou echter niet de enige geïnteresseerde partij zijn, melden bronnen in de Britse krant. Wat de toekomst ook brengt, de kans is dus groot dat Volvo opnieuw van eigenaar wisselt. Zelfs de aankoop door durfkapitalisten, zoals onlangs Chrysler overkwam, wordt niet uitgesloten.

Toch is het nog maar kort geleden dat Volvo een zelfstandig bedrijf was. Ford betaalde in 1999 6,5 miljard dollar voor Volvo Cars, dat daarvoor zelf al aansluiting had gezocht bij Renault en Mitsubishi. De motieven voor de snelle wederverkoop door Ford liggen voor de hand: na het afstoten van Aston Martin dit voorjaar lijkt het er op dat de Amerikaanse autogigant dringend op zoek is naar nog meer contanten om de verliezen op de kwakkelende thuismarkt af te dekken.

Met Volvo gaat het daarentegen best goed. De Zweden verkochten in 2006 wereldwijd meer dan 427.000 auto’s, een lichte daling ten opzichte van 2005. Dat wordt dit jaar ongetwijfeld goed gemaakt door de komst van de nieuwe V70, een van de grootste succesnummers van het merk.

Tags: