Bijzondere kleurcombinaties in Volvo C70

De Volvo C70 Convertible is sinds 1998 op de markt en is nog steeds een succes. Vanaf eind januari 2004 brengt Volvo Cars in een gelimiteerde oplage twee nieuwe designconcepten voor deze cabrio, die als C70 Tourer ‘Black’ en Tourer ‘Autumn Sun’ door het leven zullen gaan. In deze concepten staan twee exclusieve combinaties tussen kleuren en materialen centraal. Beide uitvoeringen zijn leverbaar vanaf 56.000 euro.

Bij de twee nieuwe Lifestyle Editions van de Volvo C70 Tourer is vooral gelet op exclusieve combinaties van kleuren en materialen, afgewerkt met een aantal bijzondere details. Het eerste thema, met de naam ‘Autumn Sun’, bestaat uit een Titanium Grey Pearl, Black Sapphire of Silver lakkleur met een heel bijzondere Toscana Tan lederen bekleding. Deze is voorzien van speciale decoratieve stiksels op de stoelkussens, armsteunen, zonnekleppen en deurpanelen. Bij deze uitvoering horen ook aluminium inzetstukken voor het middenpaneel.

Bijpassende lederen koffers en tassen

Het tweede designpakket heet ‘Black’ en bestaat uit een Black Sapphire, Titanium Grey Pearl of Silver metallic lakkleur gecombineerd met een zwarte soft lederen bekleding met contrasterende stiksels. Inzetstukken van koolstofvezel voor het middenpaneel versterken de verfijnde en sportieve uitstraling. Beide pakketten omvatten nieuw vormgegeven, gepolijste 17 inch velgen, met leder beklede deurpanelen en zonnekleppen, een lederen stuurwiel en luxueuze vloermatten. De speciaal op maat gemaakte lederen koffer- en tassenset maken de exclusieve designconcepten compleet.

Vierzitter met tijdloos design

De Volvo C70 is een vierzitter met een tijdloos uiterlijk, eigenlijk nu al een klassieker. De cabrio is uitgerust met een aantal praktische voorzieningen die ervoor zorgen dat het rijden in een open auto gepaard gaat met een hoog veiligheidsniveau. Want ook de Volvo C70 staat, net als alle andere Volvo-modellen, bekend vanwege zijn optimale veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan de versterkingen in het frame van de voorruit, de A-stijlen en de dorpels, alle gemaakt van High Strength Steel (HSS). Automatische gordelvoorspanners op alle vier de stoelen, SIPS-bags die het hoofd en de borst beschermen bij zijwaartse aanrijdingen, het Roll Over Protection System (ROPS) en het Whiplash Protection System (WHIPS) zijn andere voorbeelden van de uitstekende veiligheidsvoorzieningen in de Volvo C70 Convertible.

Premium Sound System

De Volvo C70 Tourer was standaard al voorzien van een boordcomputer, alarm, verwarmbare voorstoelen, cruise control, met leder bekleed stuurwiel en 17 inch lichtmetalen velgen. Ook standaard in deze cabrio is Volvos beroemde Premium Sound System. Luidsprekers met Dolby Surround Pro Logic en de (optionele) subwoofers in de rugleuningen van de achterstoelen geven zelfs in deze open auto de indruk alsof je midden in een concertzaal zit. De Volvo C70 Convertible heeft een volledig automatische softtop, voorzien van een achterruit met verwarmd glas.

Productie

De Volvo C70 kwam voor het eerst in 1998 op de markt en tot eind 2003 zijn er 61.800 exemplaren van de band gerold. Van dit aantal betreft het 36.000 autos in de cabrio-uitvoering. Negentig procent van dit aantal is in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland en Zweden verkocht. Volvo Cars verwacht in 2004 circa 1.500 tot 2.000 exemplaren van de C70 Tourer Editions te verkopen. Net als de andere Volvo C70 modellen worden ook deze uitvoeringen in de fabriek in het Zweedse Uddevalla geproduceerd.

Consumentenprijzen C70 Tourer Autumn Sun of Black

C70 2.0T 56.000 euro

C70 2.0T automaat 58.525 euro
C70 2.4T 59.000 euro
C70 2.4T automaat 61.525 euro
C70 T5 62.000 euro

C70 T5 automaat 64.525 euro
Tags: