Autosalon van Genève 2018 is feestje voor Volvo, niet alleen vanwege nieuwe V60

Bij Volvo is het feest op de autosalon van Genève: de XC40 is gisteren uitgeroepen tot Auto van het Jaar én de nieuwe V60 debuteert hier. Uiteraard komen we voor die laatste.

Het is maar goed dat Volvo geen exemplaren van de V90 op de stand heeft staan, want anders zou je zomaar in de verkeerde auto kunnen stappen. De V60 lijkt heel veel op zijn grote broer en dat is een compliment, want de V90 is een bijzonder fraai uitgevoerde stationwagon. In Genève moeten we het alleen doen met de V60, de S60 sedan wordt later dit jaar gepresenteerd.

De nieuwe V60 is flink ruimer dan zijn voorganger, iets dat je vooral in de 100 liter grotere kofferbak ziet. Ook de ruimte achterin is toegenomen en kan zich nu meten met die van andere auto’s in dit segment. Helemaal voorin treffen we een mooi dashboard aan met bekende Volvo-elementen, zoals het snel werkende infomediasysteem, knoppen die verfijnd aanvoelen en een Scandinavische sfeer. De opvallende stoelbekleding en de naar wens houten afwerking van het dashboard dragen daar in grote mate aan bij.

De prijzen van de V60 heeft Volvo eerder al bekend gemaakt, ze beginnen bij 43.995 euro. In de zomer kunnen we het nieuwe model bij de dealers verwachten, met benzine- en dieselmotoren én als plug-in hybrid.

Over de Auto van het Jaar Volvo XC40 lees je hier meer

Tags: