Autonieuws overzicht week 46

7 tot en met 13 november 2009.
De donkere herfstdagen zijn deze week opgefleurd met beloftevolle foto’s van de nieuwe Volvo S60. Het najaar is ook de tijd waarin wordt bekendgemaakt welk model Gezinsauto van het Jaar is geworden. Diverse autofabrikanten lichten een tipje van de sluier op wat we aanstaand jaar van hen kunnen verwachten.

Nieuwe Volvo S60
De eerste officiële foto’s laten zien dat de nieuwe Volvo S60 ronder is vormgegeven dan het huidige model. Het merk belooft een ‘echte rijdersauto’, ‘dynamischer dan welke Volvo dan ook’.

Gezinsauto van het Jaar
De titel Gezinsauto van het Jaar 2010 gaat overtuigend naar de Toyota Verso. De Volkswagen Polo gaat er met twee ‘gouden stuurwielen’ vandoor.

Prijzen nieuwe modellen
De aanschafprijs van de Maserati GranCabrio valt – inclusief belastingen – net onder de twee ton. Wie de nieuwe, compacte MPV Kia Venga nog voor het nieuwe jaar koopt krijgt een introductiekorting van 800 euro. De voorlopig snelste uitvoering van de Volkswagen Polo kost minimaal 17.290 euro. De sportieve FR- en Cupra-modellen van de Seat Ibiza, beide verkrijgbaar in Bocanegra-uitvoering, zijn verkrijgbaar vanaf 22.495 euro.

Overige highlights:

Video tips:

Column:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.

Tags: