Autodealers meest tevreden over importeur Volvo

In het jaarlijkse RODI-onderzoek, dat de relatie tussen dealers en importeurs onderzoekt, is gebleken dat Volvo-dealers het meest tevreden zijn met hun importeur. De Bovag-autodealers geven de Volvo-importeur gemiddeld een 7,8.

Het is niet voor het eerst dat Volvo met de prijs aan de haal gaat. De voorgaande twee jaren won het Zweedse merk ook al, hoewel de voorsprong dit jaar erg klein is. Op een gedeelde tweede plaats staan Lexus en Suzuki, die dealers geven hun importeur gemiddeld een 7,7. Bovag, die het onderzoek uitvoert, maakte de uitslag bekend op de jaarlijkse dealerdag in de Utrechtse Jaarbeurs.

Het gemiddelde cijfer van alle dealers voor hun importeur is een 6,1, dezelfde score als vorig jaar. Het minst tevreden zijn de dealers van Nissan, die met gemiddeld een 3,9 weinig goeds melden over hun importeur.

De autodealers zijn over het algemeen het minst tevreden over de marges en bonussen op nieuwe auto’s, en de voorraadverdeling van overtollige modellen. Het meest positief zijn ze over de staat van nieuwe auto’s bij aflevering, de bestelprocedure van onderdelen en de bereikbaarheid van de contactpersonen op het hoofdkantoor.

Tags: