Aftellen naar onthulling elektrische Volvo XC40

Volvo telt af naar de onthulling van de elektrische versie van de XC40. Over iets minder dan 2 weken is het zover. Het merk maakt nu alvast wat informatie bekend over de nieuwe XC40-variant.

De volledig elektrische Volvo XC40 krijgt een dichte grille, die in de kleur van de carrosserie is uitgevoerd. De sensoren van de zelfrijdende systemen en actieve veiligheidssystemen zijn weggewerkt in het paneel, waardoor ze naadloos geïntegreerd zijn. Bij de brandstofversies zijn die sensoren nog zichtbaar in de grille.

Volvo gaat de elektrische SUV aanbieden in acht verschillende kleuren, waaronder de nieuwe kleur Sage Green. Het dak van de auto is altijd in de kleur zwart uitgevoerd. Andere herkenningspunten van de elektrische uitvoering zijn de nieuwe 19 of 20 inch lichtmetalen wielen en de vernieuwde achterbumper zonder uitlaatpijpen.

Ook binnenin onderscheidt de elektrische XC40 zich van zijn met brandstof aangedreven broertjes. De vloermatten zijn gemaakt van gerecycled materiaal en de lay-out van het infomediasysteem is geoptimaliseerd. Onder de motorkap is een nieuw opbergvak met een inhoud van 30 liter aangebracht. De extra bergruimte is beschikbaar omdat een elektromotor minder ruimte inneemt dan een diesel- of benzinemotor.

Op 16 oktober onthult Volvo de elektrische XC40 helemaal.

Tags: