0 procent bijtelling voor Volvo V60 Plug-in Hybrid

De CO2-uitstoot van de Volvo V60 Plug-in Hybrid is vastgesteld op 49 g/km. Volvo heeft woord gehouden en dat betekent dat de auto is vrijgesteld van bijtelling en wegenbelasting.

Geen 20 procent, geen 14 procent maar 0 procent bijtelling. Volvo heeft het voor elkaar gekregen om de CO2-uitstoot van de V60 Plug-in Hybrid te beperken tot minder dan 50 g/km en dat betekent volgens de nieuwe belastingregels dat zakelijke rijders geen bijtelling hoeven te betalen. Voor particuliere rijders geldt een vrijstelling van wegenbelasting.

De V60 Plug-in Hybrid komt in 2012 op de markt en is dan de ‘eerste plug-in dieselhybride’ die op het autotoneel verschijnt. De auto kan 50 kilometer op elektriciteit rijden, daarna schakelt de dieselmotor bij. Als je meer vermogen wenst dan kun je beide motoren ook tegelijk laten werken. Het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt volgens de Europese meetcyclus 1,9 l/100 km (1 op 52,6).

De V60 Plug-in Hybrid is thuis via het normale stopcontact op te laden, dat duurt ongeveer 5 uur. Volvo heeft nog geen prijzen bekend gemaakt van de hybride V60, daarop moeten we wachten tot eind dit jaar.

Tags: